Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ilkka-konserni heikentää näkymiään vuodelle 2022

17.10.2022 16:06Uutiset » Toimiala

Ilkka-konserni on antanut tulosvaroituksen liikevoiton laskemisesta tänä vuonna viime vuoteen verrattuna. Syynä tuloksen heikentymiseen ovat heikentyneet markkinanäkymät ja kustannusten nousu.

Tiedotteen mukaan liikevaihdon osalta tulosohjaus pysyy ennallaan. Liikevaihdon arvioitu kasvu johtuu pääosin loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana tehdyistä yrityshankinnoista. Ukrainan sodan ja markkinanäkymien heikentymisen vaikutusten arvioidaan kuitenkin näkyvän aikaisempaa arviota enemmän konsernin liikevaihdon kehityksessä.

Merkittävästi kohonneen inflaation vuoksi kustannuksissa on aikaisemman arvion mukaisesti nousupaineita loppuvuoden aikana, mikä arvioidaan näkyvän esimerkiksi jakelun ja paperin hinnoissa.

Heikentyneiden markkinanäkymien vaikuttaessa aikaisempaa arviota enemmän konsernin liikevaihdon kehitykseen ja yleisen kustannusinflaation johdosta Ilkka-konserni arvioi koko vuoden 2022 oikaistun oman toiminnan liikevoiton laskevan edellisvuodesta. Hilla Groupin osakkuudella ja Alma Median osingolla tulee olemaan merkittävä vaikutus tulokseen.

Array
Share: