Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ilkka kasvoi markkinointipalveluilla

8.11.2022 07:34Uutiset » Toimiala

Ilkka-konsernin liikevaihto kasvoi kolmannella kvartaalilla 17,4 % ja oli 13,9 milj. euroa. Liikevaihdon kasvu johtui tiedotteen mukaan pääosin yritysostoista ja markkinointipalvelujen vahvasta kasvusta. Konserniin liitettiin toukokuussa Differo Oy ja elokuussa MySome Oy.

Sisältö- ja ilmoitustuotot sen sijaan laskivat.

Ilkan media- ja markkinointipalveluiden liikevaihto kasvoi kolmannen vuosineljänneksen aikana 8,4 %. Liikevaihdon kasvu johtui erityisesti markkinointi- ja viestintäpalveluiden tuottojen 64 % kasvusta.

Konsernin sanomalehtipainon lakkauttaminen vuoden 2021 lopussa vaikuttaa laskevasti painopalveluiden ulkoisen liikevaihdon kehitykseen kuluvan vuoden aikana. Muut painotoiminnot eli erikois-, arkki- ja digipaino jatkavat toimintaansa normaalisti. Painopalveluiden ulkoinen liikevaihto laski kolmannen vuosineljänneksen aikana 11,9 % ja oli 0,8 milj. euroa.

Ilkka kasvoi vahvasti it-palveluissa sekä orgaanisesti että yrityskauppojen avulla. Ilkka-konserniin kuuluva Liana Technologies hankki tammikuussa 2022 tehdyllä kaupalla omistukseensa enemmistöosuuden Evermade Oy:stä. Tämä yrityskauppa yhdessä Ungapped AB:n lokakuussa 2021 tehdyn yrityshankinnan kanssa toteuttaa tiedotteen mukaan Liana Technologiesin strategiaa kasvaa Pohjoismaiden suurimmaksi digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän pilvipalveluja tarjoavaksi toimijaksi.

Konsernin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 18,1 % ja oli 42,2 milj. euroa. Liiketappio oli 0,7 milj. euroa ja voitto ennen veroja 0,94 milj. euroa.

Share: