Ilkan ja Pohjalaisen yhdistyminen varmistui

18.11.2019 09:22Uutiset » Toimiala
Kuva: Ilkka-Yhtymä.

Ilkka-Yhtymä toteuttaa suunnitelmansa kahden maakuntalehden, Ilkan ja Pohjalaisen, muuttamisesta yhdeksi mediabrändiksi. Yhdistyvän lehden nimi, lanseerausajankohta ja päätoimittaja julkistetaan tiedotustilaisuudessa 22.11.2019. Suunnitelman henkilöstövaikutuksia koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Yt-neuvottelujen lopputuloksena henkilöstövaikutukset toteutetaan osin vapaaehtoisratkaisujen kautta, osa-aikaistamisilla ja jättämällä määräaikaisia sekä vapautuvia toimia täyttämättä. Irtisanomiseen päättyy 26 henkilön työsuhde ja heistä kuudelle tarjotaan uutta tehtävää. Lisäksi uusia työsopimuksia on tarjottu neljälle henkilölle irtisanomisperusteisten ehtomuutosten takia.

Henkilövähennysten yhteenlaskettu vaikutus on noin 28 henkilötyövuotta. Henkilövaikutuksista kohdistuu I-print Oy:n painotoimintaan noin kaksi henkilötyövuotta, I-Mediat Oy:n sisällöntuotantoon noin 12 henkilötyövuotta ja kaupallisiin toimintoihin noin 13 henkilötyövuotta.

Lehdelle aivan uusi päätoimittaja

Lehtien yhdistyminen aiheuttaa myös muutoksia nykyisten lehtien toimituksellisessa johdossa. Uusi yhdistyvä lehti saa aivan uuden päätoimittajan, sillä Ilkan päätoimittaja Satu Takala ja Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljanmaa jäävät pois I-Mediat Oy:n palveluksesta. Sanomalehti Ilkan va. päätoimittajana toimii toistaiseksi VTM Pia Hunnakko ja Pohjalaisen va. päätoimittajana FM Mikko Kallionpää.

Ilkan ja Pohjalaisen tilaajat tulevat tiedotteen mukaan jatkossa saamaan lehtensä ja digipalvelunsa uudistuvana kahden maakunnan yhteisenä mediana. Lehtibrändien yhdistämisellä vastataan entistä paremmin mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutokseen. Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu kokonaislevikki vuonna 2018 oli 56 171 kappaletta ja kokonaistavoittavuus 260 000.

Share: