Ifolor investoi kuvakirjatuotantoon

22.8.2014 08:14Uutiset » Toimiala

Suomen suosituin kuvapalvelu ja kuvatuotteiden verkkokauppa Ifolor kehittää toimintaansa entistä enemmän kirjapainon suuntaan. Kovakantisten kuvakirjojen kysyntä kasvaa, ja yhtiö investoi Eurobind-liimanidontakoneeseen sekä kolmanteen Polar-leikkuriin.

Kuvakirjojen tuotanto käynnistyi Ifolorin tehtaalla Keravalla vuonna 2008 ja silloin tuotannossa oli yksi järeä digitaalipainokone. Nyt uusinta sukupolvea edustavien vastaavien koneiden lukumäärä on viisi. Niiden tuotanto edustaa jo yli puolta koko Ifolorin liikevaihdosta.

Volyymien kasvaessa jatkuva kysymys on tuotannon automatisoinnin kehittäminen. Kovakansituotannossa Eurobind on tässä merkittävä askel. Aikaisemmat liimakoneet ovat olleet irrallisia, mutta nyt Eurobind liitetään in-line kolmikanttileikkuriin, jolloin puhtaaksileikkaus tapahtuu automaattisesti liimauksen jälkeen.

Ifolorilla on entuudestaan kaksi Polar-leikkuria, mutta leikkaustarpeen lisääntyessä päätettiin hankkia kolmas leikkuri samalla, kun tehtiin investointi Eurobindiin. Uudet laitteet toimittaa Heidelberg.

Kuva: Kuvakirjojen tuotanto kasvaa, kertoo tuotantojohtaja Timo Jokinen.

Share: