Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäki teki tulosta haastavilla markkinoilla

10.2.2022 11:05Uutiset » Toimiala
Logo: Copyright © Huhtamäki Oyj.

Huhtamäen liikevaihto kasvoi vahvasti ja kannattavuus oli vakaalla tasolla, vaikka markkinoilla riitti haasteita vuonna 2021. Tilinpäätöstiedotteen mukaan vankka kasvu jatkui kotikulutuksen tukemissa tuoteryhmissä, kuten joustopakkauksissa ja vähittäiskaupassa myytävissä kertakäyttöastioissa.

Tiedotteen mukaan viime vuoden aikana näkyi kulutuksen asteittaista elpymistä rokotusten edetessä ja rajoitusten helpottaessa useimmilla maantieteellisillä alueilla. Tämä näkyi yrityksen tarjoilupakkausliiketoiminnassa maailmanlaajuisesti ja erityisesti Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Pandemian läpi vuoden aiheuttamat toimitusketjun häiriöt johtivat niukkuuteen, erityisesti raaka-aineiden osalta, mikä johti poikkeukselliseen tuotantokustannusten inflaatioon ja alkoi vaikuttaa toimintaan. Myös rahti-, energia- ja työvoimakustannusten nousu oli merkittävää vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta konsernin vuoden 2021 liikevaihto oli 3,6 miljardia euroa ja vertailukelpoinen kasvu 7 %. Kannattavuutta rasittivat poikkeuksellisen korkeat tuotantokustannukset. Tästä huolimatta oikaistu liikevoitto kasvoi 4 %.

Huhtamäki teki viime vuonna useita merkittäviä yritysostoja. Syyskuussa saatiin päätökseen Elifin yritysosto. Elif on Turkissa ja Egyptissä toimiva merkittävä vastuullisten joustopakkausten toimittaja maailmanlaajuisille kuluttajatuoteyhtiöille. Lisäksi hankittiin vuoden aikana johtava kiinalainen paperipussien, käärepapereiden ja taivekartonkipakkausten valmistaja Jiangsu Hihio-Art Packaging.

Viime vuonna konsernin liiketoimintayksiköistä eniten liikevaihtoaan kasvattivat Foodservice Europe-Asia-Oceania (14 %) ja Flexible Packaging (11 %).

Array
Share: