Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Huhtamäki kasvoi ja kannatti

24.10.2022 08:30Uutiset » Toimiala
Huhtamäki on kehittänyt Unileverin Carte D’Or -jäätelöbrändille uuden muovittoman, täysin kierrätettävän jäätelöpakkauksen. Kuva: Huhtamäki.

Huhtamäki kasvoi kolmannella neljänneksellä 31 % erityisesti yritysostojen vuoksi.  Kustannusten nousu vaikuttaa konserniin, mutta se on selvinnyt markkinamyllerryksessä hyvin. Huhtamäki pääsi irti Venäjän tehtaistaan, ja niiden myynti tuotti jopa voittoa konsernille.

Huhtamäen liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussakin 31 % ja oli 3 375 milj. euroa. Liikevoitto oli 327 milj. euroa.

– Liiketoimintamme kehittyi hyvin vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä edelleen jatkuvista epävakaista markkinaolosuhteista huolimatta. Inflaatio pysyi korkeana ja vaikuttaa kustannuseriimme, joskin joidenkin kustannuserien hinnoissa on tällä hetkellä nähtävissä varovaisia merkkejä tasaantumisesta. Energiamarkkina on puolestaan edelleen haastava – varsinkin Euroopassa, sanoo toimitusjohtaja Charles Héaulmé katsauksessa.

Huhtamäki on viime vuosina tehnyt useita merkittäviä yritysostoja ja kasvaa erityisesti joustopakkausten tekijänä. Joustopakkausryhmä nousikin nyt liikevaihdoltaan suurimmaksi segmentiksi ohittaen Pohjois-Amerikan. Kolmas suuri segmentti on Foodservice Europe-Asia-Oceania.

Huhtamäki piti tulosennusteensa tälle vuodelle ennallaan. Katsauksen mukaan konsernin liiketoimintaedellytysten odotetaan paranevan vuodesta 2021, vaikka toimintaympäristössä on edelleen epävakautta. Monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta, ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Reino Lantto

Array
Share: