HP vähentää globaalisti 15 % henkilöstöstään

7.10.2019 10:51Uutiset » Toimiala
HP Incin uudeksi toimitusjohtajaksi tulee marraskuun alussa Enrique Lores. Kuva: HP.

HP Inc. on ilmoittanut siirtyvänsä seuraavan kolmen vuoden aikana entistä yksinkertaisempaan globaaliin organisaatioon. Sen seurauksena työntekijöiden määrä voi vähentyä jopa 9 000 hengellä, mikä on 16 % nykyisestä henkilöstön määrästä.

Nyt HP:llä on noin 55 000 työntekijää. Saneeraus tulee tiedotteen mukaan maksamaan noin miljardi dollaria ja tuottamaan vuosittain saman verran säästöjä vuoden 2022 lopusta lähtien.

Yrityksen talousjohtaja Steve Fielerin mukaan suurimmat säästöt toimintojen uudelleen organisoimisessa saadaan yksinkertaisemmasta go-to-market -toimintamallista sekä alueellisten toimintojen uudelleenjärjestelystä. Suunnitelmiin kuuluu myös valmistuksen ja tutkimuksen alueellinen optimointi sekä yksinkertaisemman tuotevalikoiman luominen tuotetyyppejä karsimalla.

Neljä vuotta sitten HP jakaantui kahdeksi yritykseksi. HP Inc-yrityksen toimitusjohtajaksi tullut Dion Weisler jättää nyt tehtävänsä ja uudeksi toimitusjohtajaksi tulee marraskuun alussa Enrique Lores. Hän johtaa nyt yrityksen Imaging, Printing and Solutions -yksikköä.

Share: