HP Indigon toimitusjohtaja vaihtuu

11.6.2020 07:49Uutiset » Toimiala
Alon Bar-Shany. Kuva: HP.

Painomaailmaa on kohahduttanut uutinen, että HP Indigon tunnettu toimitusjohtaja Alon Bar-Shany eroaa tehtävästään. Hänen tilalleen on tulossa toinen alan veteraani Haim Levit. Tänä vuonna on ollut paljon muutoksia myös muiden isojen tekniikkatoimittajien johdossa.

Israelilainen Bar-Shany on johtanut Indigo-toimintaa jo 15 vuoden ajan. Hän on ollut digitaalisen painamisen näkyvä viestinviejä, ja häntä on luonnehdittu graafisen alan rock-tähdeksi. Israelilaisen tekniikkasivusto CTechin mukaan Bar-Shanyn eroaminen johtuu HP:n suunnittelemasta Indigo-liiketoiminnan uudelleenorganisoinnista, jota hän on vastustanut.

HP:n tiedottajan mukaan Haim Levitillä on 25 vuoden kokemus alalta. Viimeksi hän on johtanut HP:n Industrial Graphics -osaston markkinointia.

Markkinoilla menestyneet digitaalisen Indigo-painokoneen lanseerasi Benny Landa vuonna 1993. Hän myi liiketoiminnan HP:lle vuonna 2001. Landa on tämän jälkeen kehittänyt uutta nanopainotekniikkaa. Myös sen johdossa tapahtui tänä vuonna muutos, kun Landa Digital Printing -yrityksen johtoon nousi tammikuussa Asher Levy.

Reino Lantto

Share: