HP hylkäsi Xeroxin ostotarjouksen

19.11.2019 10:23Uutiset » Toimiala
Xeroxin toimistorakennus Rochesterissa USA:ssa. Kuva: Xerox.

HP Inc -yrityksen hallitus on hylännyt Xeroxin esittämän ostotarjouksen. Hallituksen mukaan tarjous aliarvioi merkittävästi HP:n arvon eikä olisi yrityksen omistajien edun mukainen. HP ei kuitenkaan sulje pois yhdistymisen mahdollisuutta ja näkee siinä potentiaalisia hyötyjä.

HP:n hallitus luottaa tiedotteen mukaan strategiaansa ja yrityksen kykyyn tuottaa pysyvää ja pitkäaikaista arvoa. Kuitenkin hallitus on valmis tutkimaan edelleen, voisiko yritysten yhdistyminen olla osakkeenomistajien edun mukaista. Tähän tarvittaisiin HP:n mukaan yhteistyötä Xeroxin johdon kanssa ja due diligence-prosessia.

Yritysten mahdollinen yhdistyminen on puhuttanut painoalaa globaalisti jo jonkun aikaa. Spekulaatio kiihtyi, kun Xerox teki ostotarjouksen paljon suuremmasta HP:stä. Xerox tarjosi 5.11. HP:n osakkaille 22 dollaria osakkeelta, josta 23 % maksettaisiin Xeroxin osakkeina.

Viime vuonna Xerox oli jo sopinut sulautumisesta Fujifilmin kanssa, mutta hanke kariutui Xeroxin suurten omistajien vastustukseen. Nyt Xerox on myynyt 25 prosentin omistusosuutensa Fuji Xeroxista Fujifilm-yritykselle.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: