HJK kehitti oman tekstityypin

20.4.2017 08:00Uutiset » Toimiala

Eurooppalaisten seurojen tapaan jalkapalloseura HJK on tilannut oman tekstityypin. Se hakee innoituksensa Helsingin Töölöstä. Suunnittelu ideasta valmiisiin aakkosiin, välimerkkeihin ja numeroihin kesti puolisen vuotta.

HJK päätti ensimmäisenä suomalaisena seurana tilata oman tekstityypin 110-vuotisjuhlansa kunniaksi. Tekstityypin nimeksi tuli KLUBI110.

Pääsuunnittelijana toimi kirjainmuotoilua Hollannissa opiskeleva Eino Korkala. Häntä työssään sparrasivat Intohimotoimisto Cassiuksen art directorit Hermanni Kanerva ja Tuukka Tujula.

Muutamista eri visioista tekijät valitsivat lähtökohdakseen HJK:n kotiseudun eli Töölön. Tärkein yksittäinen sysäys kirjasinten muotoon tuli lopulta alueen talojen kylttien typografiasta. Tekstityypin suunnittelussa oli taustalla koko ajan töölöläinen kulttuuri, sen arkkitehtuuri sekä tietysti urheiluseuralle tärkeä sporttisuus.

– Tavoitteenamme oli löytää tyyli, joka onnistuisi olemaan tunnistettavasti paikallishistoriallinen, mutta samanaikaisesti niin moderni, että katsojan olisi mahdotonta sanoa kumpaa se todellisuudessa on. Siinä riitti haastetta. Sanoisin että ensimmäiset kymmenen laukausta meni metsään ennen kuin oikea yhdistelmä löytyi, muistelee Korkala.

Uusi tekstityyppi julkaistiin HJK:n edustusjoukkueen pelipaitojen selkämyksessä heti ensimmäisessä kotiottelussa VPS:ää vastaan keskiviikkona 5.4.

Share: