Helprint myydään suomalaiselle pääomasijoittajalle

15.3.2019 21:13Uutiset » Toimiala
Helprintin tuotantoa Mikkelissä. Kuva: Helprint.

Circle Media Group on ilmoittanut myyvänsä syväpainoyritys Helprint Oy:n suomalaiselle Printers Group Oy:lle. Se on yksityisesti omistettu pääomasijoitusyritys, joka tähtää painoalan keskittämiseen Pohjoismaissa.

Tiedotteen mukaan uudella omistajalla on selkeä strategia keskittää toimialaa yritysostojen avulla Pohjoismaissa. Helprintin osto aloittaa tämän toiminnan. Circle Media tunnistaa tämän tarpeen, mutta Pohjoismaat eivät kuulu yrityksen pääalueisiin.

Helprint on Pohjoismaiden suurin syväpainolaitos. Yritys on erikoistunut kustannustehokkaiden ja laadukkaiden suurten painosten painamiseen. Painosmäärät ovat yleensä sadasta tuhansista useisiin miljooniin. Helprint vie painotöitä Pohjoismaiden lisäksi Venäjälle ja Britanniaan. Yrityksen liikevaihto oli noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja henkilökunnan määrä noin 110. Mikkelissä on painettu myös Ikean kuvastoja Kiinan markkinoille.

Circle Media Groupin syväpainotoimintojen operatiivinen johtaja Panu Torniainen sanoo Länsi-Savo-lehdelle, että omistajavaihdoksella ei ole vaikutusta tuotantoon tai toimintaan Mikkelissä. Torniaisen mukaan uudella omistajalla on hyvät suunnitelmat yhtiön kehittämiseksi, ja siihen kauppa antaa hyvät mahdollisuudet.

– Ostaja muodostuu ryhmästä yksityisiä sijoittajia, jotka ovat etsineet sijoituskohteita teollisuudesta ja halunneet tulla Skandinaviaan.

Sijoittajissa on myös suomalaisia henkilöitä. Keitä tahot ovat, sitä Torniainen ei vielä tarkemmin halunnut kertoa lehdelle.

Circle Media on keskittänyt painotoimintaa Euroopassa viime vuosina lukuisien yritysostojen ja saneeraustoimien avulla. Tammikuussa yritys haki konkurssiin belgialaisen Hélio Charleroi -painotalon, joka oli suuri syväpainolaitos. Circle Media Groupin liikevaihto on noin 900 miljoonaa euroa.

Share: