Helprint mukana painoalan jättifuusiossa

15.3.2017 08:40Uutiset » Toimiala
Helprintin tuotantoa Mikkelissä. Kuva: Helprint.

Mikkelissä toimiva Helprint on pian osa entistä suurempaa painojättiä, jos kahden eurooppalaisen yhtiön fuusio toteutuu. CirclePrinters Holding ja Roto Smeets Group ovat kertoneet aikeestaan yhdistää toimintansa ja muodostaa vahva eurooppalainen paino- ja media-alan konserni.

Yritysten tekemän alustavan sopimuksen mukaan CirclePrinters Holding ostaa Roto Smeets Groupin osakkeet ja operatiiviset toiminnot. Sopimuksen odotetaan valmistuvan maaliskuun loppuun mennessä.

Helprint kuuluu CirclePrinters-konserniin, jolla on painotoimintaa Suomen lisäksi Itävallassa, Belgiassa, Saksassa ja Espanjassa. Henkilökunnan määrä on 1 500.

Roto Smeets Groupin painoryhmällä on kolme tuotantolaitosta Hollannissa ja yksi Unkarissa. Konserniin kuuluu myös markkinointiviestintään keskittyvä MPG-ryhmä, joka toimii Hollannissa. Konserni työllistää 1 000 työntekijää.

– Yritykset täydentävät toisiaan, ja saamme vahvemman aseman päämarkkinoilla mukaan luettuna Saksassa ja Ranskassa. Saamme mittakaavaetuja ja voimme optimoida palveluvalikoimamme. Voimme myös laajentaa kansainvälisesti MPG-ryhmäämme, sanoo Joost de Haas, Roto Smeetsin toimitusjohtaja.

Share: