Helprint hakeutuu yrityssaneeraukseen

23.5.2019 11:32Uutiset » Toimiala
Helprintin syväpainolaitos sijaitsee Mikkelissä. Kuva: Circle Media.

Painotalo Helprint on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeudelle. Tämän jälkeen paperia myyvä UPM Sales on maanantaina jättänyt samalle käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen.

Länsi-Savo-lehden mukaan käräjäoikeus ratkaisee ensi sijassa yritysaneeraushakemuksen, johon on pyydetty lisätietoja 1. heinäkuuta mennessä. Konkurssihakemus jää odottamaan saneeraushakemuksen käsittelyä.

Hakemuksen mukaan Helprint on taloudellisissa vaikeuksissa ja maksukyvytön, mutta yhtiö on arvioinut, että liiketoiminta voidaan tervehdyttää saneerauksen avulla. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 33 miljoonaa. Velkoja on 8,7 miljoonaa, ja UPM Sales on suurin velkoja 3,8 miljoonalla eurolla.

Hakemuksen mukaan merkittävä syy taloudellisiin vaikeuksiin liittyy paperin hinnan voimakkaaseen nousuun, jonka vaikutusta ei ole kyetty siirtämään myyntihintoihin.

Helprintin toimitusjohtaja Erki Katkosild vakuutti 17.5. Länsi-Savo-lehdelle, että yhtiön toiminta on hyvässä kunnossa ja liiketoiminta jatkuu. Yhtiön uudeksi omistajaksi tuli pari kuukautta sitten Printers Group nimeä käyttävä yritys, jonka ainoa omistaja Katkosild sanoo olevansa. Aikaisempi omistaja oli eurooppalainen Circle Media Group.

Share: