Heidelberg vähentää väkeä ja tuotevalikoimaa

18.3.2020 18:12Uutiset » Toimiala
Heidelbergin pääkonttori Saksassa. Kuva: Heidelberg.

Painokonevalmistaja Heidelberg on kertonut laajasta toimintaohjelmasta, jolla on tarkoitus päästä takaisin kannattavaan toimintaan. Ohjelmaan kuuluu jopa 2 000 hengen vähennys työvoimassa sekä Primefiren ja hyvin laajan formaatin (VLF) painokoneiden tuotannon lopettaminen.

Heidelberg keskittyy ohjelman mukaan kannattavimpiin toimintoihinsa. Offset-painokoneistaan tunnettu yritys aikoo jatkaa innovointia ja digitaalisten painokoneiden tuotantoa, vaikka Primefirestä luovutaan. Offsetkoneiden uusi Speedmaster-sukupolvi oli tarkoitus esitellä Drupa-messuilla ja tulee markkinoille suunnitellusti.

Yritys aikoo keskittää investointejaan tulevaisuudessa asiakkaiden arvonluonnin prosessien täysimittaiseen digitalisoimiseen. Se tarkoittaa pääasiassa integroituja end-to-end toimitusprosesseja, jotka perustuvat IoT-ratkaisuihin.

Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hünsdorfin mukaan uudistukset ovat vielä valmistelussa, eikä niistä voida kertoa tarkemmin. Saneerausta on suunniteltu jo pitkään, eikä se liity koronaepidemian puhkeamiseen. Epidemia vaikutti kyllä ensimmäiseksi yrityksen tuotantotoimintaan Kiinassa helmikuussa. Nyt nämä tehtaat ovat palaamassa tuotantoon, ja liiketoiminta kehittyy Kiinassa positiivisesti.

Share: