Heidelberg ostaa viimeistelylaitteita tekevän MBO:n

4.10.2018 09:06Uutiset » Toimiala
MBO:n asiakaskuntaan on kuulunut painoalan ja pakkausalan yritysten lisäksi myös lääketeollisuuden ja markkinointialan yrityksiä. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg ostaa viimeistelylaitteita tekevän kansainvälisen MBO-ryhmän. Yritysoston tavoitteena on laajentaa Heidelbergin tarjontaa kasvavilla digipainatuksen jälkikäsittelyn markkinoilla. Yritysosto tuo myös jalansijaa lääkealan pakkausmarkkinoilla ja postitusjärjestelmissä.

Tiedotteen mukaan osto alleviivaa Heidelbergin strategista tavoitetta laajentua digipainamisen ja pakkaamisen markkinoilla.

MBO:n liikevaihto on ollut noin 50 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 50. Ryhmään kuuluvat toimipisteet Oppenweilerissa ja Bielefeldissä Saksassa sekä tehdas Perifitassa Portugalissa. Viimeksi mainittu, tehokkaasti toimiva tehdas avaa tiedotteen mukaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia koko Heidelberg-ryhmälle.

– MBO-ryhmän osto mahdollistaa kestävän ja kannattavan kasvun uusien tekniikoiden ja asiakasryhmien kautta. Autamme asiakkaitamme rakentamaan joustavasti toimivia prosesseja digitaalisessa tulevaisuudessa, sanoo Heidelbergin toimitusjohtaja Rainer Hundsdörfer.

Yrityskauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Toiminnan on tarkoitus siirtyä vuoden 2018 loppuun mennessä.

Share: