Haaga-Helia mukaan Unigrafiaan

30.9.2013 08:39Uutiset » Toimiala

Ammattikorkeakoulu Haaga-Heliasta tulee Unigrafian vähemmistöosakas. Unigrafian ovat omistaneet Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto. Järjestelyn tarkoituksena on lisätä yhteistyötä korkeakoulujen digitaalisessa julkaisutoiminnassa sekä tulostus- ja painopalveluissa.

Haaga-Helia tulee saamaan Unigrafiasta 7,5 prosentin omistusosuuden syksyllä toteutettavan osakeannin kautta. Tähän asti Unigrafian suurin omistaja on ollut Helsingin yliopisto 65 prosentin osuudella, ja Aalto-yliopiston osuus on ollut 35 prosenttia.

– Unigrafia Oy on julkaisemis- ja viestintäpalveluihin erikoistunut yritys, joka tuottaa palveluja ensisijaisesti omistajilleen, toteaa Unigrafian hallituksen puheenjohtaja Jorma Hänninen. Haaga-Helian mukaantulo mahdollistaa Hännisen mukaan palvelujen kehittämisen yhä suuremmille käyttäjämäärille sekä kustannustehokkaan tuotannon. Isommat käyttäjämäärät mahdollistavat myös tuotekehittelyn ja uusien palvelujen innovoinnin.

Omistajapohjan muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia. Unigrafian liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2012 ja henkilökunnan määrä noin 50. Palveluvalikoimaan kuuluvat mm. graafinen suunnittelu, tulostus- ja painopalvelut, verkkoviestinnän tuotteet sekä julkaisujen välitysmyynti.

Share: