Grycksbo Paper investoi G-Printin valmistukseen

11.3.2008 13:31Uutiset » Toimiala

Ruotsalainen Grycksbo Paper on investoimassa yli 3 miljoonaa euroa massalinjansa parannuksiin. Investointi mahdollistaa yritystä käyttämään erilaisia kuituja sen päällystetyn G-Print–paperin valmistuksessa ja samalla kohottamaan paperin kokonaislaatua.

Grycksbo Paper siirtyi Stora Ensolta Accent Equity Partners AB:n omistukseen vuonna 2006. Ensimmäisen vuoden aikana, uuden johdon alaisuudessa, 1 miljoona euroa investoitiin tehokkuuden parantamiseen. Hiljattain yhtiön hallitus päätti lisäinvestoinneista, tällä kertaa tehtaan massalinjan kehittämisestä. Investointi käsittää uuden pulpperin ja kaksi jauhinta. Kun nämä on saatu valmiiksi, lisäkuituja voidaan käyttää G-Printin valmistuksessa.

– Grycksbo Paper ei ole integroitu paperitehdas, joten korkeatasoisen joustavuuden saavuttaminen on välttämätöntä voidaksemme käyttää useammanlaisia kuituja, sanoo Mikael Frölander, Grycksbo Paper AB:n toimitusjohtaja.

– G-Print on ainutlaatuinen päällystetty paperi, jonka valmistuksessa on käytetty patentoitua päällystysmenetelmää. Investoinnin johdosta voimme käyttää toisenlaista massaa, mikä parantaa tämän tuotteen avainominaisuuksia, kuten korkeaa bulkkia ja hyvää formaatiota.

– Tänä päivänä on hieman huolestuneisuutta puu- ja sellumarkkinoilla johtuen pääasiassa puun hinnan noususta ja koivupuun puutteesta, joka on seuraus päätöksestä lisätä dramaattisesti venäläisen koivun vientimaksuja. Uusi sellu Etelä-Amerikasta, joka etupäässä käyttää eukalyptusta, tulee yhä vallitsevammaksi. Näitä kuituja täytyy käsitellä eri tavalla kuin pohjoismaista koivuamme ja uusi pulpperi-investointimme mahdollistaa meitä laajentamaan materiaalivalikoimaa, jota voimme käyttää, sanoo Mikael Frölander.

Suomessa Grycksbo Paperin valmistamaa G-Print-paperia myy Papyrus Finland Oy.

Share: