Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Granon tulos parani viime tilikaudella

14.12.2021 16:29Uutiset » Toimiala
Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommilan mukaan Grano on edennyt strategiansa toteuttamisessa. Kuva: Linkedin.

Grano on pystynyt parantamaan tulostaan, vaikka liikevaihto jäi viime tilikaudella hieman edellisestä kaudesta. Viimeisellä kvartaalilla yritys pääsi jo lähes edellisen kauden liikevaihtoon ja tulos parani selvästi.

Grano on Panostaja-konsernin merkittävin sijoitus ja Suomen suurin graafisen alan yritys. Panostajan tilikaudella 1.11.2020 – 31.10.2021 Granon liikevaihto laski 1,8 % edellisestä kaudesta ja oli 107,9 milj. euroa. Tulos kuitenkin nousi 4,8 miljoonasta 5,6 miljoonaan euroon.

Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila toteaa tilinpäätöstiedotteessa, että Grano etenee vaikuttavimman viestinnän tuottaja -strategiassaan ja asiakkaiden kokonaisratkaisujen merkitys kasvaa tuotetarjoomassa. Samalla on edetty perinteisten tuotantotoimintojen kustannustehokkuuden merkittävässä parantamisessa.

Grano tekee ensi vuonna merkittävän investoinnin, kun se avaa Pohjoismaiden suurimman painoalan osaamiskeskittymän Vantaalle. Uusinta tekniikkaa edustava tehdas parantaa sekä tuotannon kustannustehokkuutta että ympäristöystävällisyyttä merkittävästi. Tommila arvioi Granon kysyntätilanteen pysyvän tyydyttävänä lyhyellä aikavälillä, mutta COVID-19 pandemian kehittyminen sisältää epävarmuutta.

Share: