Granon sovittelu jatkuu lakon uhan alla

15.6.2020 13:12Uutiset » Toimiala

Palta ja Teollisuusliitto neuvottelevat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla työehtosopimuksen soveltamisalasta Granolla johtuvaa erimielisyyttä. Teollisuusliitto uhkaa Granoa uudelleen lakolla, ellei sopuun päästä. Lakko toteutuisi 29.6–12.7.

Lakon ulkopuolelle on rajattu Granon terveydenhuollon suojavarusteiden tuotanto, Käännöspalvelut, SokoPro sekä Granon tytäryhtiö Grano Diesel.

Grano on aiemmin soveltanut henkilöstöönsä yleissitovaa tulostusalan työehtosopimusta, jonka sopimusosapuolina ovat olleet Palta ja Palvelualojen ammattiliitto PAM. PAM ilmoitti helmikuussa yksipuolisesti lakkauttavansa kyseisen sopimuksen, jonka jälkeen Grano kuitenkin on säilyttänyt työntekijöiden työehdot ennallaan. Granossa noudatetaan tämän lisäksi osaan henkilöstöstä kahta muuta työehtosopimusta.

– Työriidan taustalla on Teollisuusliiton pyrkimys painostaa Paltan jäsenyritys Grano luopumaan alalla vuosikausia noudatetuista työehdoista ja noudattamaan yrityksen toimintoihin kokonaisuudessaan soveltumatonta työehtosopimusta. Teollisuusliitolle ei näytä olevan merkitystä yhteiskunnan pelisäännöillä: asia kuuluisi riita-asiana käräjäoikeuden ratkaistavaksi, jolloin saisimme oikeusjärjestelmän kautta tiedon siitä, mihin tehtäviin Granossa mahdollisesti pitäisi noudattaa yleissitovaa media- ja painoalan työehtosopimusta ja mihin tehtäviin mahdollista muuta sopimusta, neuvottelujohtaja Hanne Salonen Paltasta toteaa.

Osapuolet ovat käsitelleet työriitaa valtakunnansovittelijan johdolla viime viikolla kaksi kertaa, ja sovittelua on tarkoitus jatkaa alkuviikosta.

Share: