Grano Vaasa investoi ja laajentaa tilojaan

10.9.2018 08:38Uutiset » Toimiala
Granolle tuleva Heidelberg Stahlfolder KH 82-P on neljäs suurtehokone Suomessa. Kuva: Heidelberg.

Grano avasi maaliskuussa uuden Vaasan-yksikkönsä, johon siirtyivät Granon aikaisempi toiminta Vaasassa sekä kaksi vuotta sitten hankitun Oy Fram Ab:n liiketoiminta. Nyt yksikkö laajentaa tilojaan ja on hankkinut Heidelbergin tehokkaan Stahlfolder KH 82-P taittokoneen.

Vaasan yksikkö on yksi Granon suurimmista ja sen kasvu jatkuu. Grano on investoinut Vaasan yksikköön reilusti yli kolme miljoonaa euroa toiminnan tehostamiseen. Yksikön 3 000 neliömetrin halli tiedettiin aluejohtaja Jan Rosendahlin mukaan jo alkuvaiheessa ahtaaksi, ja nyt rakennetaan tuhat neliömetriä lisää.

Tuotannon ytimen muodostaa 8-värinen Heidelberg Speedmaster XL 106 -kone, jonka tuottavuus on ylittänyt kaikki odotukset.

– Speedmaster on parempi kuin olisi uskonut. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hankkia taittoon lisää kapasiteettia. Limivirtakone oli pakko hankkia, Rosendahl sanoo.

– Ajamme Speedmasteria neljässä kuuden tunnin vuorossa ja offsetin tuotanto on kaksinkertainen verrattuna Framin aikoihin. Taitto on ollut pullonkaula, vaikka meillä on neljä taittokonetta. Liima- ja nidontalinjoille pitää saada riittävän nopeasti taitettuja arkkeja. Nyt painettuja pinoja on ollut odottamassa aivan liikaa.

Vaasaan tuleva Heidelberg Stahlfolder -taittokone edustaa High Performance -konesarjaa – samoin kuin vuoden alussa asennettu Speedmaster XL 106. Uusi taittoteknologia tekee yrityksen mukaan käytännössä mahdolliseksi 50 prosenttia suuremman tehokkuuden.

Share: