Grano ostaa painotalo Framin

2.11.2016 08:24Uutiset » Toimiala
Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen ja Vaasan aluejohtaja Mikael Back yhdessä Fram Oy:n toimitusjohtaja Jan Rosendahlin kanssa. Kuva: Esa Siltaloppi.
Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen ja Vaasan aluejohtaja Mikael Back yhdessä Fram Oy:n toimitusjohtaja Jan Rosendahlin kanssa. Kuva: Esa Siltaloppi.

Grano Oy keskittää painotoimialaa ostamalla painotalo Oy Fram Ab:n. Yrityskaupalla Grano jatkaa kasvustrategiaansa ja vahvistaa markkinaosuuttaan merkittävästi Länsi-Suomessa.

Framin kaikki 35 työntekijää jatkavat Framin palveluksessa. Yhtiö on  tästä eteenpäin osa Grano-konsernia. Suomessa ja Virossa toimiva Grano työllistää yrityskaupan jälkeen noin 850 ihmistä. Sen liikevaihto tulevalla tilikaudella on lähes 100 miljoonaa euroa.

– Graafinen toimiala elää vahvaa murrosta. Toimialan sisäinen kilpailu on kovaa, paperin kulutus on laskussa ja digitalisoituminen uudistaa koko toimialaa. Muutoksessa suunnannäyttäjät pärjäävät. Toiminnot keskittyvät ja laadukkuus sekä tehokkaat prosessit korostuvat, linjaa Grano Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen.

Hirvosen mukaan kotimaan markkinat eivät kasva perinteisellä painopuolella. Kovassa kilpailussa on samaan aikaan pystyttävä kehittymään. Tämä vaatii toimijoilta resursseja ja investointikykyä tulevaan. Muutos näkyy toimialan vahvana keskittymisenä, jossa Grano on suunnannäyttäjä.

– Asiakkaat arvostavat helppoutta ja yhden luukun periaatteella saatavaa kattavaa kokonaispalvelua. Granolla tämä kokonaispalveluketju on kunnossa, ja asiakkaat saavat uutta lisäarvoa rinnalle tuoduista digitaalisista palveluista, iloitsee Fram Oy:n toimitusjohtaja Jan Rosendahl.

Fram on perustettu 1910, ja sen yli satavuotisen toiminnan aikana yritykselle on tiedotteen mukaan muodostunut vahva asema nykyisen asiakaskunnan parissa. Yhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella 5,8 miljoonaa euroa.

Share: