Grano mukana uusimassa ulkoministeriön ilmettä

22.1.2018 09:35Uutiset » Toimiala

Ulkoasiainhallinto uusii visuaalisen identiteettinsä. Uusi ilme viestii maailman pyörteissä vakaasti toimivasta organisaatiosta, joka työllään rakentaa maailmasta parempaa paikkaa. Uuden ilmeen mukaisen materiaalin toteuttajaksi valittiin Grano.

Uuden ilmeen Globaalit suhdanteet -konsepti kuvaa tiedotteen mukaan kansainvälisesti uskottavaa, ketterää ja innovatiivista toimijaa, joka toimii vakaasti ja vaikuttaa maailman myllerryksessä. Sinisävyisen perusmerkin pallolla näkyy virtauksia, jotka vaikuttavat Suomeen, ja joihin Suomi ulkoasiainhallinnon kautta vaikuttaa. Ilme on suunniteltu joustavaksi eri käyttötarkoituksiin ja se mukautuu niin arvokkaaseen edustamiseen kuin markkinointihenkisiin viestintätarpeisiin.

Uuden visuaalisen identiteetin on suunnitellut ministeriön henkilöstön yhdessä luomien tavoitteiden pohjalta 358-suunnittelutoimiston pääsuunnittelija Mikael Kivelä. Ilmeen keskiössä olevan maapallomerkin erikoisuutena on sen dynaamisuus ja toiminnallisuus digitaalisissa ympäristöissä. Merkin maapallolle on rakennettu oma käyttöliittymä, joka pystyy vastaanottamaan reaaliaikaisia datasignaaleja.

Ensimmäisenä tuotantoon menivät lehtiöt, folderit, kirjelomakkeet, kirjekuoret ja käyntikortit, kertoo myyntipäällikkö Markku Estola Granosta. Grano tarjoaa ministeriön käyttöön myös Mediapankki -ratkaisun. Sieltä löytyvät esimerkiksi logomateriaalit ja aineistojen kieliversiot ulkoministeriön yli 90 kohteen käyttöön.

Uusi visuaalinen ilme julkistettiin sisäisesti Ulkoministeriön tilaisuudessa 16.1. ojentamalla ensimmäinen uuden ilmeen mukainen käyntikortti ulkoministeri Timo Soinille. Käyntikortin toteuttaminen oli painon kannalta vaativaa, muun muassa käyntikortin preeglausta hiottiin pitkään ja testipainatuksia tehtiin useita.

Ministeriössä ollaan tyytyväisiä lopputulokseen ja yhteistyöhön Granon kanssa, kertoo visuaalisen ilmeen uudistuksen projektipäällikkö Sanna Silventoinen ulkoministeriöstä.

Share: