Grano aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

2.9.2020 09:16Uutiset » Toimiala

 

Panostaja-konserniin kuuluva Grano-konserni aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat noin 760 henkilöä. Neuvotteluja perustellaan tarpeella parantaa kilpailukykyä ja uudistaa toimintoja.

Neuvottelujen kohteena on Grano Oy:n markkinoinnin palveluiden, tulostus- ja painotuotteiden tuotannon, logistiikan ja asennustoiminnan sekä myynnin toiminnot ja osa emoyhtiö Grano Group Oy:n toiminnoista. Alustavan arvion mukaan suunnitellut uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa enintään 120 henkilön lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen sekä muutoksiin toimintamalleissa ja työtehtävissä.

Lisäksi yhtiö harkitsee koko neuvottelun kohteena olevan henkilöstön enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia.

Mikäli toimenpiteisiin ryhdytään, pyritään ne toteuttamaan viimeistään 31.10.2021 mennessä. Neuvotteluiden piirissä on noin 760 henkilöä.

Tiedotteen mukaan Grano-konsernilla on tarve jatkuvasti parantaa kilpailukykyään ja kehittää ja uudistaa toimintojaan alati muuttuvassa markkinassa. Lisäksi yhtiö varautuu sopeuttamaan toimintaansa koronaviruspandemian pitkittymisestä johtuvaan tilauskannan tilapäiseen alentumiseen. Tästä johtuen Grano-konsernin johto suunnittelee toimintojen uudistamista, sopeuttamista ja tehostamista vastaamaan muuttunutta kysyntää.

Share: