Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Graafisille papereille uusi globaali toimittaja

12.8.2021 08:27Uutiset » Toimiala
International Paperin digitaaliseen tulostamiseen soveltuvaa Pro-Design-paperia paperia myy Suomessa Papyrus. Kuva: International Paper.

Amerikkalainen metsäjätti International Paper yhtiöittää graafisten papereiden liiketoimintansa. Uusi pörssiin tähtäävä Sylvamo Corporation tuottaa painopapereita ja tulostuspapereita mm. Svetogorskissa Venäjällä.

IP Paper -konsernin liikevaihdosta graafiset paperit muodostivat viime vuonna 15 %, joka on vähän yli 3 miljardia USA:n dollaria. Kolmasosa myynnistä tuli EMEA-alueelta. IP Paper keskittyy nyt teolliseen pakkaamiseen ja kuitutuotantoon.

Yhtiöittäminen ja Sylvamon listaus on tarkoitus saada toteutettua vuoden loppuun mennessä. Sylvamo-nimi tulee latinan kielen sanoista silva (metsä) ja amo (rakkaus). Uudella yrityksellä on Euroopassa tehdas myös Ranskassa. Työntekijöitä on globaalisti noin 7 000.

International Paperin brändejä ovat mm. nopeaan mustesuihkutulostukseen tarkoitettu JetStar, offsetpaperi Preprint ja digitaaliseen tulostamiseen soveltuva Pro-Design. Tätä viimeksi mainittua paperia myy Suomessa Papyrus.

Array
Share: