Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Graafisen alan rekrytoinneille opaskirja

2.12.2021 11:02Uutiset » Toimiala
Graafisen alan rekrytointiin saa nyt apua monesta lähteestä. Kuva: Print&Media/Shutterstock.

Graafisen alan tulevaisuuteen keskittyvä, EU:n rahoittama projekti on tuottanut tietoa siitä, miten uusien työntekijöiden saanti alalle varmistetaan. Projektista on syntynyt myös Best Practice Toolkit, joka tarjoaa ohjeita uusien työntekijöiden rekrytoimiseen ja työllistämiseen.

EU:n osittain rahoittamaan projektiin Print Your Future osallistuivat graafisen alan yritysten järjestö Intergraf sekä graafisen ja pakkausalan yritysten työntekijöiden järjestö UNI Europa Graphical & Packaging. Projekti järjesti marraskuussa Brysselissä konferenssin, johon osallistui yli 100 osanottajaa Euroopan maista. Konferenssin aiheina olivat mm. miten houkutellaan milleniaaleja sekä Z-sukupolven ihmisiä, ja miten uudet sukupolvet suhtautuvat työhön.

Intergrafin tiedotteen mukaan keskeisiä johtopäätöksiä projektista on ollut se, että alan on syytä kuunnella enemmän nuoria ihmisiä voidakseen houkutella heitä työhönsä. On syytä kysyä mitä he odottavat työnantajalta sekä uraltaan ja miten ala voisi vastata odotuksiin. Uusien työntekijöiden palkkaamisen vaikeus vaikuttaa jo alan kilpailukykyyn, ja nyt on aika toimia.

Parhaimpien rekrytointikäytäntöjen opas Best Practice Toolkit on ladattavissa ilmaiseksi Intergrafin verkkosivuilta ja projektista löytyy tietoa sivulta www.printyourfuture.eu

Print&Media on omalta osaltaan helpottanut alan ammattilaisten rekrytointia julkaisemalla keväällä 2021 uuden Rekrykanava-palvelun.

Share: