Graafiselle teollisuudelle Työllistämme Suomea -merkit

16.6.2020 08:13Uutiset » Toimiala
Merkit ovat suomeksi ja ruotsiksi. Kuva: Graafinen Teollisuus.

Painoala kampanjoi kotimaisen tuotannon puolesta ottamalla käyttöön Työllistämme Suomea -merkit. Ne ovat kaikkien Graafinen Teollisuus ry:n jäsenten vapaassa käytössä omassa markkinoinnissa ja kaikissa Suomessa painetuissa painotuotteissa. Merkin nähdessään painotuotteen loppukäyttäjä voi vakuuttua siitä, että painotuote on Suomessa painettu, painoyritys työllistää suomalaisia ja yritys maksaa veronsa Suomeen.

Työllistämme Suomea -merkit ovat tiedotteen mukaan paitsi mahdollisuus tuoda painotuotteen kotimaisuutta näkyväksi, myös kiittää kotimaisia painotuotteita tilaavia asiakkaita osallistumisesta koko yhteiskunnan elinvoimaisuuden tukemiseen, mikä on korona-ajan jälkeen erityisen tärkeää. Liitossa uskotaan, että myös painojen asiakkaat ovat kiinnostuneita tekemään vastuullisen valintansa näkyväksi haluamalla Työllistämme Suomea -merkin painotuotteensa liepeeseen.

Koronakriisin aikana kotimaiset tuotteet ovat kiinnostaneet kuluttajia enemmän Pohjoismaissakin. Painotuotteita tehdään kuitenkin edelleen paljon ulkomailla. Myös painotalot Norjassa ja Tanskassa ovat ryhtyneet kampanjoimaan kotimaisen tuotannon puolesta. Suomessa monet painotalot ovat saaneet Avainlippu-tunnuksen.

Norjassa on jo jonkin aikaa ollut käynnissä Painettu Norjassa-kampanja (Trykt i Norge). Sen on käynnistänyt Norjan painotalojen järjestö. Kampanjassa käytetään omaa logoa ja verkkosivustoa. Kampanjassa kerrotaan, että norjalaiset painotalot tuntevat vastuuta ympäristöstä ja paikallisista yhteisöistä. Merkki kertoo ylpeydestä tuottaa ja käyttää norjalaisia painotuotteita. Merkkiä saavat käyttää Grafisk Bransjeforening -järjestön jäsenet.

Tanskassa kaksi painotaloa on käynnistänyt kampanjan Tuotettu Tanskassa Tanskalle (Produceret i Danmark til Danmark). Kampanjaan värvätään nyt mukaan muita painotaloja.

Share: