Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Graafinen Teollisuus uudisti ilmettään

22.12.2022 13:11Uutiset » Toimiala

Graafinen Teollisuus ry:n graafinen ilme on päivittynyt, ja samalla on avattu myös uudistuneet verkkosivut. Ala on suuri työllistäjä. Tilastokeskuksen tuoreen tilaston mukaan painoalalla oli teollisuustoimialojen suurimmat kokonaisvaikutukset Suomen kansantalouden työllisyyteen vuonna 2020.

Vuoden 2023 alusta lähtien liitto siirtyy käyttämään uutta tunnusta ja uutta graafista ilmettä. Jatkossa liitosta käytetään myös lyhennettä GT. Samalla myös erilaiset liiton julkaisemat merkit kokevat uudistuksen. Ensimmäisessä vaiheessa uudistuu liiton jäsenmerkki, ja sen pystyy jo nyt lataamaan jäsensivuilta. Myöhemmin uudistuvat myös Me työllistämme Suomea -merkit sekä sertifikaattien tunnukset.

Paljon työtä, vähän päästöjä

Liitto on halunnut korostaa merkeillä alan suurta merkitystä työllistäjänä. Kotimaisella painotuotannolla on suurimmat työllisyysvaikutukset Suomessa. Toimialan tuotteiden loppukäytön miljoonan euron suuruisen lisäyksen kokonaisvaikutus koko talouden työllisten määrään oli 12,3 työllistä Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2020.

Painoalan (toimialaluokka 18) jälkeen suurimmat kokonaisvaikutukset olivat elintarviketeollisuudessa (12,1) ja tekstiiliteollisuudessa (11,3). Kokonaisvaikutusten työpanoskertoimet vaihtelivat teollisuudessa 1,2 työllisestä 12,3 työlliseen.

Kotimainen painotuotanto oli myös lähes päästötöntä vuonna 2020 Tilastokeskuksen ilmapäästötilinpidon mukaan.

GT:n Me työllistämme Suomea -merkit. Kuva: GT.
Share: