Graafinen ala digitalisoituu vauhdilla

14.12.2018 08:57Uutiset » Toimiala
Heidelbergin entinen painokoneiden tuotantohalli on muunnettu kehityskeskukseksi, jossa on 13 läpinäkyvää osastoa. Kuva: Heidelberg.

Graafisen alan digitalisoituminen etenee kovalla vauhdilla. Alan suurimmat toimijat panostavat nyt digitaalisen tekniikan, ohjelmistojen ja digitaalisten toimintamallien kehittämiseen. Suuri painokoneiden valmistaja Heidelberg tähtää digitaalisiin innovaatioihin isolla panostuksella uuteen kehityskeskukseen.

Heidelberg panostaa painamisen digitaaliseen muutokseen avaamalla uuden laajan innovaatiokeskuksen Wiesloch-Walldorfiin Saksaan. Keskuksen työntekijät kehittävät mm. teollista digipainamista, älykästä painolaitosta ja digitaalisia liiketoimintamalleja.

Heidelberg Innovation Center on yrityksen tiedotteen mukaan alan edistynein kehittämiskeskus. Entinen painokoneiden tuotantohalli on muunnettu tilaksi, jossa on 13 läpinäkyvää osastoa. Keskuksen avoimen kehittämisprosessin on tarkoitus mukautua dynaamisesti markkinoiden vaatimuksiin. Kehityskeskusten verkostoon kuuluvat lisäksi Saksassa Kiel, Ludwigsburg ja Weiden sekä Sveitsissä St. Gallen. Yhteensä tässä verkostossa on noin 1 000 kehittäjää.

Heidelbergin kehityskeskuksessa testaan mm. Primefire 106 -digipainokonetta. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg tavoittelee kehityskeskuksen avulla graafisen alan ja itsensä digitaalisen muutoksen kiihdyttämistä.

– Graafisen alan digitalisoituminen etenee täydellä vauhdilla ja edistämme aktiivisesti tätä prosessia omalla digistrategiallamme. Innovaatiokeskuksella on tässä keskeinen rooli, sanoo johtaja Stephan Plenz, joka vastaa yrityksessä digitaalisesta tekniikasta.

Yritys panostaa kehittämiseen nyt noin 135 miljoonaa euroa, joka on viisi prosenttia liikevaihdosta. Kehityshankkeet keskittyvät digitaalisen painamisen tuotevalikoiman laajentamiseen sekä offsetpainamisessa Push to Stop -automaation kehittämiseen.

Share: