Google rahoittaa suomalaisen median hankkeita

13.8.2018 08:00Uutiset » Toimiala
Google on rahoittanut Espanjassa La Voz de Galicia -paikallislehden älypuhelinsovellusta, jolla etsitään ja toimitetaan paikallisia uutisaiheita. Kuva: Google.

Google on myöntänyt rahoitusta kolmelle suomalaishankkeelle. Googlen taannoin uudelleen brändäämä Digital News Innovation Fund on myöntänyt rahoitusta Otavamedian, Keski-Pohjanmaan Kirjapainon ja Turun Sanomien tuotekehityshankkeille. Myös VTS rahoittaa suomalaisia median kehityshankkeita.

Otavamedian hanke Corby on tekoäly, joka etsii toimittajille kiinnostavia täkyjä lähdeaineistoista.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino kehittää prosessin, jonka avulla on helppo luoda paikallisia aiheita käsitteleviä podcasteja eli äänisisältöjä.

Turun Sanomat taas tekee monikielisen uutispalvelun, jonka jutut käännetään automaattisesti. Kaksi ensimmäistä saivat hanketta enintään 50 000 euroa prototyyppien kehittämiseen ja Turun Sanomat enintään 300 000 euroa.

Myös VTS rahoittaa tutkimushankkeita
Viestintäalan tutkimussäätiö (VTS) rahoittaa myös median tutkimushankkeita. VTS on hakemassa ideoita hankkeiksi, joiden tavoitteena on tutkia personoinnin ja ennakoivan analytiikan mahdollisuuksia sisällöntuotannossa ja medialiiketoiminnassa. Hankkeet voivat liittyä edellä mainittujen teknologioiden soveltamiseen joko yksin tai yhdessä millä tahansa mediasisältöjen osa-alueella. Tavoitteena ovat tutkimusta tukevat proof-of-concept -tyyppiset toteutukset, jotka edesauttavat tulosten hyödyntämistä käytännössä. Tämä tarkoittaa, että yhteistyö yritysten kanssa on välttämätöntä, jotta ideoita päästään testaamaan käytännössä.

Haun ensimmäisessä vaiheessa hakijaa pyydetään esittämään hankkeen tiivis aiekuvaus sekä hankkeessa tavoiteltavat tulokset 30.9.2018 mennessä.

Share: