Gaudeamus-kustantamo muuttaa suuntaa

20.3.2014 09:45Uutiset » Toimiala

Tietokustantamo Gaudeamus on käynnistänyt kehitystoimet uuden lukijakunnan tavoittamiseksi. Tavoitteena on terävöittää niin kustantamon kirjatarjontaa kuin toimintaa kautta linjan. Kustantamon johto on vaihtunut ja kirjatarjontaa tullaan supistamaan.

Gaudeamuksen omistaa HYY-yhtymä. Konsernin tiedotteen mukaan tieto- ja tiedekirjojen markkinatilanne on viime vuosina vaikeutunut. Tämä on heijastunut merkittävällä tavalla myös Gaudeamuksen tulokseen. Yrityksen liikevaihto oli 1,2 miljoonaa euroa vuonna 2013 ja henkilökunnan määrä 11.

Gaudeamuksessa on vuoden 2014 tavoitteena erityisesti myynnin ja markkinoinnin sekä suunnittelu- ja tuotantoprosessien tehostaminen. Julkaisujen määrää tullaan supistamaan keskittyen entistä näkyvämmin yleistajuiseen, laajempaa yleisöä tavoittelevaan tiedepohjaiseen tietokirjallisuuteen. Vuosittain julkaistaan 40–50 uutta teosta.

Gaudeamuksen kustannusjohtajana aloitti 19.3.2014 FM Leena Kaakinen, joka toimi aiemmin yrityksen kustannuspäällikkönä. Kustannusjohtajan tehtäviä aiemmin hoitanut Tuomas Seppä siirtyi tehtäviin Gaudeamuksen ulkopuolelle.

Kuva: Gaudeamuksen kirjakahvilan logo.

Share: