Fujifilmille uusi offset-painolevyjen tuotantolinja

21.10.2010 00:19Uutiset » Toimiala

Fuji_Tillburg

Koska markkinat ovat elpymässä ja ympäristöystävällisille painolevyille on tarvetta, on japanilainen Fujifilm Corporation päättänyt rakentaa uuden offset-painolevylinjan Hollannin Tilburgissa sijaitsevalle Euroopan tehtaalleen. Tillburgin tehtaasta tulee maailman suurin offset-painoleyjen tuotantolaitos vuonna 2012. Linja on vastaus levyjen maailmanlaajuisen ympäristöystävällisten tuotteiden kysynnän ja tarpeiden kasvuun. Tillburgin uusi tuotantolinja mahdollistaa kaikkien uusien painolevytyyppien valmistuksen Euroopan markkinoille.

– Suomalaisille asiakkaille tämä merkitsee entistä nopeampia ja luotettavampia levytoimituksia, kertoo myyntijohtaja Juhani Lohilahti KTA-Yhiöt Oy:sta.

Uudella tuotantolinjalla valmistetaan Fujin ympäristöystävälliset LowChem-painolevyt. Ympäristöystävällisten levyjen käyttöprosessin myötä vedenkulutus vähenee murto-osaan. LowChem-tuotannossa kemiallisen jätteen määrä laskee puoleen aikaisemmasta.

– Ympäristöseikat ovat tärkeitä taloudellisia kysymyksiä, esimerkiksi vesimaksut ovat todella kovia jo muualla Euroopassa, toteaa myyntijohtaja Juhani Lohilahti.

Talous- ja ympäristöasioiden lisäksi LowChem-teknologiassa korostuu helppous. Muun muassa laitehuolto ja tuotantoprosessi yksinkertaistuvat.

– Myös työskentely-ympäristö paranee, sillä kemiallisten aineiden väheneminen tarkoittaa myös hajujen vähenemistä, KTA:sta kerrotaan.

KTA:ssa uskotaan, että valtaosassa Suomen lehdistöä tullaan siirtymään uuteen tekniikkaan parin vuoden sisällä.

LowChem prosessi lyhyesti:

-Ei pesuliuoksen tuorestetarvetta

-Hajuton kemia

-Vähemmän kemiajätettä eli hukkaa

-Matala veden kulutus

-Prosessorin pieni tilantarve

www.kta.fi

Share: