Fuji investoi tuulivoimaan

21.1.2009 11:52Uutiset » Toimiala

Fuji on solminut aiesopimuksen tuulivoiman käytöstä ja oman tuulivoimalan rakentamisesta Hollantiin Tilburgin tuotantolaitostensa yhteyteen. Tuulivoimala tulee tuottamaan energiamäärän, joka kattaa 10-20 % Fujifilmin tuotantolaitoksen tarpeesta. Tuulivoimalan ensimmäinen osa käynnistyy suunnitelmien mukaan vuonna 2011.

– Tämäkin hanke osoittaa Fujin vahvan sitoutumisen ympäristökysymyksiin. Sekä Fuji että KTA pyrkivät molemmat toimimaan liiketoiminnassaan kestävän kehityksen edellyttämällä ympäristöystävällisellä tavalla. Tuulivoiman käyttäminen tehtaan energialähteenä lisää Fujituotteiden arvostusta käyttäjien keskuudessa. Fujituotteet ovat luonnollinen valinta ympäristökysymyksiin sitoutuneille suomalaisille graafisen alan ammattilaisille, sanoo osastopäällikkö Juhani Lohilahti KTA-Yhtiöt Oy:stä.

KTA-YHTIÖT

KTA-Yhtiöt on suomalainen, johtava graafisen teollisuuden palvelutalo, joka toimii myös kaikissa Baltian maissa. Vuonna 1910 perustetun yrityksen liiketoimintaan kuuluu graafisen alan materiaalit, koneet ja laitteet. KTA:n liikevaihto vuonna 2008 oli 18 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 45 alan ammattilaista.

KTA tunnetaan graafisessa teollisuudessa parhaiten Fuji-tuotteista, painolevyistä, kemikaaleista ja CTP-järjestelmistä. Muita päätuotteita ovat Xeroxin digipainokoneet, Krausen ja Lüscherin CTP-tulostmiet, X-Rite mittalaitteet, Flint K+E:n painovärit, ContiTech-painokumit ja Eizon monitorit; sitomoille Eska-pahvit, Van Heek Scholco-kluutit, Winter yliveto- ja esilehtipaperit ja Henkelin liimat. KTA:n liiketoimintaan kuuluu myös laitteiden asennus-, huolto ja varaosapalvelut.

Linkki: www.kta.fi

Share: