Fokus Media nousi uuteen kokoluokkaan

3.4.2017 09:21Uutiset » Toimiala
Katriina Palo-Närhinen

Erikoislehtiä kustantava Fokus Media on muutamassa vuodessa noussut lehtikaupoilla aivan uuteen kokoluokkaan. Nyt yritys on saanut uuden julkaisujohtajan, Katriina Palo-Närhisen.

Kauppatieteiden maisteri Katriina Palo-Närhinen aloitti Fokus Media Finland Oy:n julkaisujohtajan tehtävässä 1.4. alkaen. Hänen edeltäjänsä Markku Hurmeranta on jäämässä eläkkeelle. Palo-Närhinen jatkaa samalla GEO-lehden päätoimittajana. Hän on Fokus Median johtoryhmän jäsen ja raportoi toimitusjohtaja Tapani Pitzenille.

Ennen GEO-lehteä Palo-Närhinen toimi Sanoman yritysjulkaisuissa, joissa hän oli tekemässä erikoislehtiä. Sanoman toimittajakoulun käynyt Palo-Närhinen on työskennellyt lisäksi taloustoimittajana Startelilla ja Taloussanomissa.

Tuukka Grönholm on nimitetty Fokus Median Pelit-lehden päätoimittajaksi 15.3.2017 alkaen. Grönholm on toiminut Pelit-lehden toimittajana vuodesta 2001.

Fokus Media Finland Oy kasvatti liikevaihtonsa vuonna 2015 jo noin 6,5 miljoonaan euroon, kun liikevaihto oli 1,4 miljoonaa euroa vuonna 2014. Liikevaihdon nousu johtui Sanomalta ostetuista lehdistä. Kasvu jatkui vuonna 2016, kun Sanoma myi Head Officen asiakaslehtiliiketoiminnan Fokus Medialle. Samalla sovittiin sisältömarkkinoinnin strategisesta yhteistyöstä Sanoma Media Finlandin kanssa.

Kasvua tulee myös tuomaan lehtikauppa, jossa Aller Media Oy myi treeni- ja hyvinvointilehti Fitin tuotannon Fokus Medialle. Nykyinen toimitus siirtyi lehden mukana uuteen mediataloon 1.4.2017 alkaen.

Share: