Fokus Media lopettaa ja järjestelee lehtiään

4.11.2019 08:30Uutiset » Toimiala
Suomen Cosmopolitan ja Elle-lehdet lopetetaan. Kuvat: Fokus Media.

Fokus Media Finland Oy lopettaa yt-neuvottelujen jälkeen Elle ja Cosmopolitan -lehtien ja niiden nettisaittien kustantamisen siten, että lehtien viimeiset numerot ilmestyvät helmikuussa 2020. Lehtien lopettaminen johtaa kahdeksan henkilön työsuhteen päättymiseen. Yritys myös ulkoistaa lehtiään.

– Lehdet eivät valitettavasti täyttäneet niille asetettuja taloustavoitteita, emmekä nähneet lehtien näkymien muuttuvan tulevaisuudessakaan. Vaihtoehdot olivat vähissä. Lehtiä on tehty suurella intohimolla ja ammattitaidolla. On todella surullista, että jouduimme tällaiseen tilanteeseen, sanoo Fokus Median toimitusjohtaja Tapani Pitzen.

Fokus Media myös ulkoistaa Auto Bild Suomi -lehden sisällöntuotannon Hymiö Helsinki Oy:lle. Samassa yhteydessä vaihtuu myös lehden päätoimittaja, sillä Auto Bildin nykyinen päätoimittaja Jarmo Markkanen jää Fokus Median palvelukseen ja jatkaa V8-Magazinen päätoimittajana. Ratkaisu Auto Bildin uudesta päätoimittajasta tehdään loppuvuoden aikana. Muilta osin Auto Bildin toimitus siirtyy Hymiö Helsingin palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.1.2020 alkaen. Auto Bildin brändinhallinta, niin lehden mediamyynti kuin levikkimyynti, säilyvät Fokus Mediassa.

Oma Aika -lehti jatkuu uuden kustantajan voimin. Fokus Media Finland Oy ja LehtiMoguli Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Oma Aika -lehden liiketoiminnan myymisestä LehtiMogulille 1.1.2020 alkaen. LehtiMoguli jatkaa lehden kustantamista ja Oma Aika -lehden työntekijät siirtyvät Lehtimogulin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lehden nykyinen päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, joka toimii myös Koti ja keittiö -lehden päätoimittajana, jää Fokus Median palvelukseen.

Oma Aika -lehden päätoimittajana LehtiMogulissa aloittaa Anu Virnes-Karjalainen.

Fokus Median liikevaihto on viime vuosina kasvanut nopeasti lehtikauppojen vauhdittamana. Yrityksen liikevaihto oli 15,2 milj. euroa vuonna 2018. Tulos oli tappiolla 0,27 milj. euroa. LehtiMoguli Oy on vuonna 2017 perustettu yritys, jonka liikevaihto oli 0,46 milj. euroa vuonna 2018. Yritys julkaisee Elmo-urheilulehteä.

Share: