Flint Group ostaa Xeikonin

23.11.2015 09:01Uutiset » Toimiala
Flint Groupin toimitusjohtaja Antoine Fady panostaa digitaaliseen painamiseen.
Flint Groupin toimitusjohtaja Antoine Fady panostaa digitaaliseen painamiseen.

Painovärien ja tarvikkeiden toimittajana tunnettu Flint Group ostaa digitaalisia ratkaisuja tarjoavan Xeikonin. Flint Group perustaa uuden digitaalisen divisioonan yrityskaupan jälkeen, kertoo toimitusjohtaja Antoine Fady.

Fadyn mukaan yrityskauppa on Flint Groupille erinomainen tilaisuus laajentaa toimintaansa digitaalisilla painomarkkinoilla. Xeikonin osto laajentaa Flint Groupin tuotevalikoimaa sekä perinteisen että digitaalisen painamisen markkinoilla.

– Xeikonin panostukset digitaaliseen etikettituotantoon, pakkauspainamiseen, kaupalliseen painamiseen ja dokumenttien tuotantoon ovat näkyneet markkinaosuuden kasvuna, asiakastyytyväisyyden nousuna ja taloudellisen tuloksen parantumisena, Fady sanoo.

Uutta Flint Group Digital Printing Solutions -divisioonaa tulee johtamaan Xeikonin toimitusjohtaja Wim Maes. Xeikonin laitteet ja ohjelmistot tulevat jatkossa kuulumaan tähän ryhmään. Xeikonin toiminnot kuten laitevalmistus, ohjelmistokehitys sekä värinvalmistus säilyvät entisellään.

Flint Group on sopinut Xeikonin emoyhtiön XBC BV:n ostamisesta. XBC omistaa yli 95 % Xeikonin osakkeista. Kauppa on tarkoitus toteuttaa vuoden 2015 loppuun mennessä ja vaatii kilpailuviranomaisten hyväksymisen. Flint Groupin liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa vuonna 2014, ja henkilökuntaa oli 6 800. Konsernin pääkonttori on Luxemburgissa.

Share: