Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fedrigoni laajentuu painopapereissa

26.10.2022 08:00Uutiset » Toimiala
Arjowigginsin Guarro Casas -tehdas valmistaa erikoispapereita Espanjassa. Kuva: Arjowiggins.

Fedrigoni-konserni on ostanut Arjowiggins-ryhmään kuuluneen espanjalaisen Guarro Casas -paperitehtaan. Fedrigoni jatkaa näin laajentumistaan paperien tekijänä, ja konserni on myös tehnyt monia yritysostoja etikettimarkkinoilla. Arjowigginsin muiden tehtaiden tulevaisuus on epävarma.

Arjowigginsin Britannian tehtaat ovat selvitystilassa, mutta se ei koske Espanjan ja Kiinan kahta tehdasta. Guarro Casas sijaitsee lähellä Barcelonaa ja valmistaa hienopapereita, joita käytetään sidonnassa, painopapereina ja turvatuotteissa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 7 000 tonnia vuodessa.

– Guarro Casas-paperitehtaan osto on uusi askel globaalissa kasvustrategiassamme. Haluamme laajentua erikoispaperien tekijänä premium-pakkauksiin ja muihin luoviin sovelluksiin, sanoo tiedotteessa Fedrigoni-ryhmän toimitusjohtaja Marco Nespolo.

Nespolo viittaa myös tuleviin synergioihin Fedrigonin itsekiinnittyviä etikettejä valmistavan yksikön kanssa. Se on laajentunut viime vuosina yrityskauppojen avulla. Fedrigoni on ostanut tänä vuonna jo neljä yritystä. Konserni on myös tehnyt strategisen yhteistyösopimuksen amerikkalaisen Mohawk Fine Papers -yrityksen kanssa.

Fedrigonilla on yli 4 500 työntekijää 27 maassa. Konsernin omistajia ovat sijoitusyhtiöt Bain Capital ja BC Partners. Bain Capital osti Fedrigonin vuonna 2017. Italiasta lähtöisin oleva konserni on sen jälkeen yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa.

Arjowigginsin Britannian tehtaille ei ole tähän mennessä löytynyt ostajaa Printweek-lehden mukaan. Siksi niiden täydellinen sulkeutuminen on todennäköistä. Ryhmään kuuluvat Arjowiggins Fine Papers ja Arjowiggins Chartham asetettiin selvitystilaan 22.9.

Lue lisää Arjowigginsistä.

Reino Lantto

Array
Share: