Faktor Pohjois-Karjalan Kirjapainolle

4.9.2018 09:50Uutiset » Toimiala
Faktor tekee taittotyötä laajalle lehtijoukolle. Kuva: Faktor.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on ostanut helsinkiläisen lehtien ja julkaisujen taittoon erikoistuneen Faktor Oy:n. Uuteen Faktor-yritykseen tullaan yhdistämään kirjapainokonsernin ennestään omistaman Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy:n liiketoiminnot vuoden 2019 aikana.

Faktor Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 1,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 19. Yhdistyvien liiketoimintojen liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiö siirtyy käyttämään yhtenäisesti nimeä Faktor Oy. Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus ja Medialatomo jäävät yhtiön aputoiminimiksi. Uudella Faktorilla on Joensuussa, Nurmeksessa, Lieksassa ja Helsingissä yhteensä 40 työntekijää.

– Nyt solmittu yrityskauppa tukee konsernin painoliiketoiminnan kasvustrategiaa ja hyödyntää koko konsernia, toteaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen.

Asiakkaat toivovat Puustisen mukaan yhä enemmän, että he saisivat koko lehden valmistuksen taitosta painamiseen saakka saman katon alta. Uusi Faktor vahvistaa tätä toimitusketjua konsernissa. Se pystyy tarjoamaan lehtien suunnittelu- ja taittopalvelut sekä ilmoitusten valmistuksen valtakunnallisesti.

– Kaupan myötä Faktor Oy saa uuden ja vahvan omistajan, joka mahdollistaa Faktorin kasvamisen sekä vahvan kehitystyön jatkamisen alansa ykköseksi Suomessa, toteaa Faktor Oy:n toimitusjohtaja Pekka Hämäläinen. Hän jää kaupan jälkeen konsernin palvelukseen ja jatkaa työtään Helsingin toimipisteen vetäjänä.

Share: