Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

EU:n elpymisrahoitus tarjoaa kasvumahdollisuuksia

19.8.2021 08:24Uutiset » Toimiala

EU:n elpymisrahoitus tuo Suomeen yli 2 miljardia euroa. Ensimmäiset rahoitushaut ovat jo käynnistyneet. Myöhemmin avautuu lisää hakuja mm. TKI-investointien, energiajärjestelmän murroksen ja teollisuuden energia- ja kiertotalousratkaisujen tueksi.

Rahoitus tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös media-alan ja graafisen alan yrityksille. Huomenna 20.8. EK järjestää webinaarin aiheesta.

Elpymisrahoituksen käyttöä koskevaa ’Kestävän kasvun ohjelmaa’, rahoitushakuja ja niiden suunnitelmia esittelevät webinaarissa Valtiovarainministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö –Business Finland sekä Fortum. EK:sta äänessä ovat Petri Vuorio ja Janica Ylikarjula.

EK kutsuu yrityksiä webinaariin pe 20.8. klo 10–11.30 kuulemaan, kuinka suomalaiset yritykset voivat hyötyä rahoituksesta ja päästä mukaan hankkeisiin.

EU tukee media-alan hankkeita

EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta on mahdollista hakea tänä vuonna tukea 26.8. mennessä journalismin kumppanuushankkeisiin, joissa kehitetään journalistisia prosesseja tai liiketoimintaa. Jaossa on yhteensä 7,6 miljoonaa euroa.

Media-alan innovaatiotoimintaan on haettavissa rahoitusta EU:n Horizon Europe -ohjelmasta. Jaossa on yhteensä 26 miljoonaa euroa. Projekteilla on vahva teknologinen ulottuvuus. Hakuaika päättyy 21.10.2021.

Medialiiton mukaan syksyn aikana on luvassa lisää eurooppalaisia rahoitushakuja, muun muassa mediakasvatuksen alueelle.

Share: