Esasta ja Uusimaasta Painotalo Plus Digital

27.10.2015 09:00Uutiset » Toimiala

Esa Print ja Kirjapaino Uusimaa ovat yhdistyneet Painotalo Plus Digital Oy:ksi. Yhtiön omistavat Keskisuomalainen ja Mediatalo Esa. Yhtiö keskittää tuotantonsa Lahteen. Myyntitoiminnot sijaitsevat jatkossa pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

PPD:ksi lyhentyvä uusi painotalo kertoo voivansa tarjota yhdistymisen avulla asiakkaille aiempaa enemmän printti- ja digipalveluiden ratkaisuja, enemmän tuotevaihtoehtoja sekä enemmän resursseja.
Yhtiö on päättänyt yhdistää aiemmin erilliset myynti- ja tuotanto-organisaatiot. Tuotannollinen toiminta keskitetään Lahteen, kun Porvoon arkkipaino suljetaan. Osa Porvoon koneista siirretään ja osa myydään. Myyntitoiminnot sijaitsevat jatkossa pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

Yhtiö kävi toiminnallisista muutoksista yt-neuvottelut syys-lokakuussa. Suuri osa Porvoon painon henkilöstöstä siirtyy muutosten myötä työskentelemään Lahteen tai pääkaupunkiseudulle. Muutosten seurauksena yhtiön henkilöstöresurssit supistuvat vaiheittain noin seitsemällä henkilötyövuodella seuraavan 12 kuukauden aikana.

Yhdistyminen ei aiheuta asiakkaille juurikaan käytännön muutoksia, ja tutu yhteyshenkilöt ovat edelleen käytettävissä, kertoo PPD:n toimitusjohtaja Jarmo Porkka. Uusi yhtiö syntyi, kun Kirjapaino Uusimaan liiketoiminta yhdistettiin Esa Print -yhtiöön, josta tuli Painotalo Plus Digital Oy. Keskisuomalainen omistaa uudesta yhtiöstä 60 % ja Mediatalo ESA 40 %. Alkuvaiheessa yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan reilut 7 miljoonaa euroa.

Share: