Erweko tekee suuren investoinnin tuotantoon

24.11.2015 15:29Uutiset » Toimiala
Erwekon Tapio Hedman uskoo painotöiden voimaan viestinnässä. Kuva Mauri Ratilainen.
Erwekon Tapio Hedman uskoo painotöiden voimaan viestinnässä. Kuva Mauri Ratilainen.

Painotalo Erweko Oy vahvistaa kilpailukykyään noin kahden miljoonan euron investoinneilla tuotantoonsa Helsingissä ja Oulussa. Ricoh toimittaa kolme digipainolaitetta, jotka otetaan käyttöön vuodenvaihteessa. Helmikuussa 2016 Ouluun asennetaan uusi Heidelberg Speedmaster -offsetpainokone.

– Media-ala elää voimakkaan murroksen ja isojen haasteiden aikaa. Uutta lisäarvoa asiakkaille ei kuitenkaan luoda leikkauksilla vaan investoinneilla toiminnan ja osaamisen kehittämiseen. Merkittävät panostuksemme sekä digi- että offset-painamisen viimeisimpään teknologiaan kertovat vahvasta uskostamme sekä painotuotteiden vaikuttavuuteen että suomalaisen työn arvoon, sanoo Erwekon toimitusjohtaja Tapio Hedman.

Ricoh toimittaa Erwekolle kaksi Pro C9110 -tuotantotulostinta ja yhden Pro C7100X -laitteiston. Ne tarjoavat tiedotteen mukaan mm. laajemman materiaalivalikoiman ja isommat arkkikoot, jotka mahdollistavat uudenlaiset, tehokkaasti toteutettavat painotuotteet. Ricohin erikoisuuksia ovat viides väri (valkoinen tai kirkas) ja mahdollisuus hyödyntää koko painopinta reunasta reunaan.

– Ratkaisujemme avulla Erweko pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistä erottuvampia ja moniulotteisempia painotöitä joustavammin, nopeammin ja hyvin vaihtelevankokoisissa erissä, sanoo Ricohin Suomen toimitusjohtaja Petteri Koli.

Heidelberg toimittaa Erwekolle Ouluun Speedmaster CX102 -laitteistokokonaisuuden. Sen keskeisiä etuja ovat nopeuden ja tehokkuuden lisäksi jokaisen yksittäisen painoarkin laadun automaattinen mittaus.

– Uusin tekniikka mahdollistaa automatisoinnin avulla sekä kertaluokkaa suuremmat tuotantovolyymit että nopeammat tuotantoajat, samalla kun tasaisen korkea laatu voidaan varmistaa entistäkin tehokkaammin, lupaa Heidelbergin Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Jarkko Saastamoinen.

Share: