Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Energian korkea hinta uhkaa puukuidun tuotantoketjua

7.10.2022 11:13Uutiset » Toimiala
Espanjalainen paperiyhtiö Lecta on ilmoittanut rajoittavansa tuotantoa useilla tehtaillaan., joita on Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa. Kuva: Lecta.

Yhdeksän eurooppalaista puukuidun arvoketjun toimijoita edustavaa järjestöä ovat lähettäneet vetoomuksen EU:n komissiolle ja parlamentille sekä jäsenmaiden hallituksille. Järjestöjen mukaan pilviin nousevat energiakustannukset uhkaavat jopa koko alan olemassaoloa Euroopassa.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet CEPI, Intergraf, FEFCO, Pro Carton, European Paper Packaging Alliance, European Tissue Symposium, CITPA, the European Carton Makers Association ja the Alliance for Beverage Cartons and the Environment.

Vetoomuksen mukaan energian korkea hinta on vakava uhka teollisuudelle. Nyt sellun ja paperin tuottajien on joko lopetettava tuotantoa hetkellisesti tai vähennettävä sitä pysyvästi Euroopassa. Seisokki-ilmoituksia on tullut tehtailta jo, ja tehtaita on suljettukin.

Tilanne vaikuttaa myös suoraan pakkausten valmistamiseen, painoteollisuuteen ja hygieniatuotteiden valmistukseen.  Eurooppalaisten tuottajien kilpailukyky voi heikentyä kriisin vuoksi pysyvästi. Tilanne vaatii vetoomuksen mukaan päättäjiltä välittömiä toimia vihreän talouden tulevaisuuden varmistamiseksi Euroopassa.

Share: