Elintarvikepakkausten uudistus loppusuoralla

10.10.2014 07:59Uutiset » Toimiala

Suururakka elintarvikkeiden pakkausten uudistamisesta on loppusuoralla. Uuden elintarviketietoasetuksen mukaisten merkintöjen on oltava pakkauksissa viimeistään 13.12.2014. Pakkausmerkinnät puhuttivat NordicPack-messuilla Tampereella.

Elintarviketeollisuusliiton johtaja Marleena Tanhuanpään mukaan uudenlaisilla merkinnöillä varustettuja tuotteita on jo paljon myynnissä. Yritykset ovat ottaneet uudet merkinnät käyttöön sitä mukaa kun ovat uudistaneet pakkauksia tai tuoneet uusia tuotteita markkinoille. Yritykset saavat myydä varastossa olevat ennen määräaikaa merkityt tuotteet loppuun, minkä vuoksi joulukuun puolivälin jälkeenkin kaupoista löytyy vielä jonkin aikaa entiseen tapaan merkittyjä tuotteita.

Tanhuanpään mukaan uudistus on ollut valtava ponnistus elintarviketeollisuudelle Euroopassa. Uudistus tuli voimaan 13.12.2011 ja siirtymäaikaa oli kolme vuotta. Monet tulkinnallisuudet ja keskeneräisyydet ovat hidastaneet muutoksiin ryhtymistä.

Keskiviikkona 8.10.2014 alkaneet NordicFood- ja NordicPack-messut kokosivat elintarviketeollisuuden ja pakkausalan ammattilaiset kolmeksi päiväksi Tampereelle. Kansainvälisillä messuilla oli yhteensä 125 näytteilleasettajaa.

Share: