Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Edita syntyy uudelleen Edita Group -konsernina

28.3.2022 08:48Uutiset » Toimiala
Edita Publishing tuottaa älykkäitä oppimisratkaisuja ja lakitiedon palveluja. Kuva: Edita.

Edita-nimellä on pitkä historia graafisella alalla, ja nyt se otetaan uudelleen käyttöön konsernin nimenä. Nordic Morning Group Oyj on päättänyt vaihtaa nimensä Edita Group Oyj:ksi. Konsernissa on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia, joista tuorein on Nordic Morning -liiketoiminta-alueen ja -brändin myyminen uudelle omistajalle joulukuussa 2021.

Nykyään konsernin muodostavat Edita Publishing ja Edita Prima -liiketoiminta-alueet. Jatkossa yhtiö keskittyy tiedotteen mukaan näiden yhtiöiden liiketoimintojen kehittämiseen. Kumpikin yhtiö on taloudellisesti vahvassa kunnossa, ja niillä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa.

– Edita Group -nimen valinta yhtiön uudeksi nimeksi oli helppo ja luonnollinen päätös. Asiakkaamme, henkilöstömme ja muut sidosryhmämme tuntevat Edita-nimen hyvin ja arvostavat sitä. Nimi kunnioittaa pitkää historiaamme, mutta samalla se myös antaa suuntaa toiminnallemme, jonka tavoitteena on kummankin Edita-yhtiön liiketoiminnan edelleen kehittäminen, sanoo va. toimitusjohtaja Kristiina Kujala.

Uusi nimi otetaan virallisesti käyttöön myöhemmin keväällä, kun rekisteröimisprosessi Patentti- ja rekisterihallituksessa on saatu päätökseen. Edita Group on julkinen osakeyhtiö, mikä mahdollistaa listautumisen pörssiinkin. Kujalan mukaan listautumishanketta yhtiöllä ei ole meneillään.

Liiketoiminnoista Edita Prima kehittää automatisoituja prosesseja asiakaskeskeiseen viestintään. Edita Publishing tuottaa älykkäitä oppimisratkaisuja ja lakitiedon palveluja. Vuonna 2020 Edita-yhtiöiden liikevaihto oli 44,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on tällä hetkellä noin 200 asiantuntijaa.

Share: