Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Docus kasvatti liikevaihtoaan koronavuonna

13.8.2021 10:21Uutiset » Toimiala
Esillä on mm. Bianchi corner, jossa esitellään digitaalisen painamisen mahdollisuuksia

Koronapandemia vähensi viime vuonna myös monen graafisen alan yrityksen liikevaihtoa merkittävästi. Docus souti kuitenkin vastavirtaan, sillä yritysryhmä liikevaihto kasvoi 28 % ja oli 4,95 miljoonaa euroa. Yritys pystyi myös tekemään voittoa haastavana vuonna.

Toimitusjohtaja Pasi Julinin mukaan Docuksen tekemät investoinnit liiketoimintaan auttoivat yritystä kasvattamaan liikevaihtoa noin 28 %, palvelulaskutuksen kasvaessa yli 30 %. Docus toimii Vantaalla sekä Lahdessa ja toiminta-alue kattaa koko Suomen.

Docus investoi viime vuonna Vantaan Tammiston uuteen Showroomin, jossa on esillä kattavasti graafisen toimialan ratkaisuja niin tulostamiseen, jälkikäsittelyyn kuin ohjelmistoihinkin. Ricoh Finland ja Ricoh Europe olivat mukana ideoimassa Showroomia ja sen ratkaisuja.

– Showroomin tarkoituksena on näyttää uusimpia mahdollisuuksia kattavaan liiketoimintaan ja se on saanut loistavan vastaanoton graafisen toimialan yrittäjien keskuudessa, vaikkakin virallisia avajaisia ei ole vielä voitu pitää. Docus Showroom on rakennettu kaikkia suomalaisia graafisen alan toimijoita varten, Julin kertoo.

Showroomissa on myös Suomen suurin digitaalisten info- ja mainosnäyttöjen esittely Samsungin, Ricohin ja Qem softwaren ratkaisulla. Docus tarjoaa Digital Signage -ratkaisua myös kumppanipainoilleen uudeksi liiketoimintamahdollisuudeksi täydentämään painoliiketoimintaa.

Myös laitemyynnissä yritys teki merkittäviä avauksia. Docus lanseerasi Sign, Print & Pack -messuilla Ricoh Pro T7210 UV-Led tasotulostimen ja Ricoh Pro L5160 -lateksitulostimen. Viime vuonna tehtiin myös yhteistyösopimus Multicamin tuotteiden myynnistä ja ylläpidosta Suomessa.

Share: