Digitaalinen pakkauspainaminen kaksinkertaistumassa

15.1.2016 09:01Uutiset » Toimiala
Digipainaminen on yleistä etikettien tuotannossa. Kuva Xeikon.
Digipainaminen on yleistä etikettien tuotannossa. Kuva Xeikon.

Digitaalinen pakkauspainaminen on jo arkipäivää etikettien tuotannossa. Lähivuosina sen odotetaan yleistyvän nopeasti myös muissa pakkauksissa. Tutkimusyhtiö Smithers Pira ennustaa digitaalisen pakkauspainamisen volyymin kaksinkertaistuvan vuoteen 2020 mennessä.

Smithers Piran raportti ”The Future of Digital Print for Packaging to 2020” arvioi digitaalisen pakkauspainamisen edustaneen 10,5 miljardin dollarin markkinaa vuonna 2015. Se vastaa noin 107 miljardia digitaalisesti tuotettua A4-sivua. Seuraavan viiden vuoden aikana markkinoiden arvo nousisi 19,8 miljardiin dollariin.

Digitaalinen pakkauspainaminen on yksi painotuotannon nopeimmin kasvavia alueita. Näillä markkinoilla tulee tutkimusyhtiön mukaan tapahtumaan monia muutoksia, ja markkinat ovat huomattavan erinäköiset vuonna 2020 kuin nyt.

Tooneripohjainen painaminen tulee kasvamaan yhä, mutta mustesuihkusta on tulossa käytetyin tekniikka tulevaisuudessa. Toinen trendi on se, että etikettipainamisen osuus markkinoista supistuu, kun muut pakkaamisen alueet kasvavat nopeammin. Nyt etikettipainaminen edustaa yli 80 prosenttia markkinoista. Suurimmat mahdollisuudet digitaalisella tekniikalla nähdään joustopakkauksissa.

Share: