Digitaalinen painaminen valtaa alaa

30.10.2015 09:02Uutiset » Toimiala
Mustesuihkutekniikkaa kehittyy nopeasti ja suurkuvatuotanto kasvaa. Kuva HP:
Mustesuihkutekniikka kehittyy nopeasti ja suurkuvatuotanto kasvaa. Kuva HP.

Analogiset painotekniikat hallitsevat vielä markkinoita, mutta digitaalinen painaminen valtaa alaa lähivuosina. Konsulttiyhtiö SmithersPira arvioi uudessa tutkimuksessa digitaalisen painamisen nousevan 17,4 prosenttiin markkinoiden arvosta vuoteen 2020 mennessä.

Painamisen volyymistä digitaalisen tekniikan osuus olisi tutkimuksen mukaan vasta 3,4 prosenttia vuonna 2020. Vuonna 2015 digitaalisen tekniikan osuus markkinoiden arvosta on 13,9 prosenttia ja volyymistä 2,5 prosenttia. Arviossa on mukana myös pakkauspainaminen.

Digipainaminen.kuvio

Tutkimuksen ” The Future of Digital versus Analogue Printing to 2020” mukaan digitaalinen tekniikka valtaa alaa, koska se tarjoaa etuja, joita analoginen tekniikka ei tarjoa. Aluksi kysymys oli alhaisista kustannuksista, lyhyistä sarjoista ja nopeista läpimenoajoista. Nyt esillä ovat myös uudet sovellukset ja tuotteet.

Tutkimuksen mukaan digitaalista tekniikkaa käytetään enemmän mainospainotuotteissa ja visuaalisessa viestinnässä kuin pakkauspainamisessa ja julkaisemisessa. Analogiset tekniikat kehittyvät edelleen, mutta suurimmat kehitysaskelet tapahtuvat digitaalisessa tekniikassa, erityisesti mustesuihkupainamisessa. Huomattavia kehityspainoksia suunnataan mustesuihkun tulostuspäiden, värien ja painojärjestelmien kehittämiseen.

Share: