Digitaalinen etikettipainaminen yleistyy nopeasti

31.8.2018 08:08Uutiset » Toimiala
Digipainatuksella saadaan aikaan yhä hienompia efektejä. Kuva: Xeikon.

Euroopassa myytiin viime vuonna ensimmäistä kertaa enemmän digitaalisia etikettipainokoneita kuin perinteisellä tekniikalla toimivia laitteita. Digitrendin uskotaan jatkuvan.

Markkinoiden muutos näkyy uusimmassa Finat Radar -raportissa, joka kartoittaa etikettimarkkinoiden tilaa. Etikettialan järjestö Finat julkistaa raportin kaksi kertaa vuodessa. Uusimman raportin mukaan toinen merkittävä muutos markkinoilla oli voimakas kasvu non-prime -etiketeissä.

Raportin mukaan vuonna 2017 Euroopassa asennettiin lähes 300 digitaalista etikettipainokonetta, mikä ylitti konventionaalisten koneiden toimitusten määrän. Trendin voi uskoa jatkuvan, sillä 45 % kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoi aikovansa ostaa digitaalisen painokoneen seuraavan 18 kuukauden aikana. Mustesuihkutekniikkaan aiottiin panostaa enemmän kuin tooneripohjaisiin tai hybridilaitteisiin.

Raportin mukaan lähes 60 % toimitetuista laitteista oli hintahaarukassa 250 000 – 750 000 euroa. Noin 10 % oli hinnaltaan alle 250 000 ja 8 % yli miljoona euroa.

Historiallisesti markkinoiden kasvu on ollut Finatin raporteissa voimakkainta etikettien päämarkkinoilla elintarvikkeissa, juomissa, terveydenhoidossa ja kosmetiikassa. Kasvu oli nyt kuitenkin vahvinta sellaisilla markkinoilla kuten autot, kestokulutustavarat ja teollisuuskemikaalit. Vain juomien etiketit olivat neljän nopeimmin kasvaneet sektorin joukossa vuonna 2017.

Share: