Digipalveluilla kysyntää mainostoimistoissa

12.3.2021 09:56Uutiset » Toimiala
Berry Creative voitti Brändi ja design-toimistot -sarjan Vuoden Toimisto 2021 -tutkimuksessa. Kuva: Berry Creative.

Vuoden Toimisto -tutkimuksen mukaan korona-aika on lisännyt mainostoimistoalalla erityisesti digipalveluiden kysyntää ja vauhdittanut niiden kehitystä Suomessa. Vuoden Toimisto 2021 -tutkimuksen voittajat julkistettiin online-gaalassa 11.3.2021.

Suomessa viidennen kerran järjestetty Vuoden Toimisto -tutkimus perustuu ruotsalaisen Regin Årets Byrå -konseptiin. Tutkimuksessa kartoitettiin markkinointi-, mainos- ja viestintäpalveluja ostavien asiakkaiden tyytyväisyyttä palveluja tarjoaviin toimistoihin, merkittävimpiä toimiston valintaan vaikuttavia kriteereitä ja markkinointialan kehityssuuntia. Vuoden 2021 -tutkimuksessa oli mukana 53 toimistoa ja eri kategorioita oli 11.

Tutkimuksessa arvioitiin toimistoja 14:sta eri asiakastyytyväisyyskriteerin pohjalta. Nämä kriteerit koskivat muun muassa projektin johtoa ja hallintaa, brändiosaamista, sisällöntuotantoa ja luovuutta, liiketoimintaosaamista, digiosaamista, asiakkaan kokemaa hinta/laatu-suhdetta, asetettujen tavoitteiden toteutumista, suosittelutodennäköisyyttä, heikkouksia ja kehityskohteita, toimiston mahdollista vaihtohalukkuutta tai syitä vaihtoon sekä millaista osaamista asiakas toivoisi toimistolta tulevaisuudessa.

Markkinointiviestintäpalvelujen ostohalukkuus kasvoi

Markkinointiviestintäpalvelujen ostohalukkuus kasvoi koronaepidemian aikana vuonna 2020. Aiemmin 26 prosenttia vastaajista kertoi haluavansa ostaa lisää palveluita ja koronavuonna määrä kasvoi 38 prosenttiin.

– Tutkimuksen mukaan korona-aika on lisännyt alalla erityisesti digipalveluiden kysyntää ja vauhdittanut niiden kehitystä Suomessa. Lisäksi toimistot ovat sopeutuneet poikkeukselliseen aikaan hyvin ja koko toimialan asiakastyytyväisyys on noussut, kertoo Regin Vuoden Toimisto Business Director Carola Katter.

Vuoden Toimisto -tutkimuksesta vastaa Regi ja mediakumppanina toimii Alma Media.

Vuoden 2021 toimisto -tutkimuksen voittajat eri kategorioissa löytyvät täältä.

Share: