Digijulkaisujen arvonlisävero alenee

1.3.2019 06:33Uutiset » Toimiala
Digilehtien verokanta laskee nyt painetun lehden tasolle. Kuva: Fokus Media.

Eduskunta hyväksyi 19. helmikuuta hallituksen lakiesityksen sähköisten lehtien ja kirjojen sekä lehtien irtonumeromyynnin arvonlisäveron alentamisesta. Päätös tehtiin täysistunnossa yksimielisesti.

Arvonlisäverolaki muuttuu 1.7.2019 niin, että lehtien ja kirjojen myyntiin sovelletaan 10 prosentin verokantaa julkaisumuodosta riippumatta.

Alemman verokannan piiriin siirtyvät sähköisten lehtien ja kirjojen ohella myös painettujen lehtien irtonumerot, jotka digijulkaisujen tavoin ovat tällä hetkellä yleisessä 24 prosentin verokannassa.

– Arvonlisäveron alentaminen on tehokas ja kilpailuneutraali tapa tukea journalismin ja kirjallisuuden elinkelpoisuutta. Se edistää tilaamisen ja lukemisen kautta demokratiaa, yhteiskunnan sivistys- ja osaamistasoa sekä kotimaista kulttuuria, kiittelee Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg.

Digijulkaisujen arvonlisäveron alentaminen tuli mahdolliseksi, kun Euroopan komission esitys sai viimein kaikkien jäsenmaiden hyväksynnän viime lokakuussa. Suomen hallitus oli jo aiemmin sitoutunut alentamiseen.

Share: