Design-kilpailun voittajat ratkottu

11.3.2008 14:38Uutiset » Toimiala

Map Suomi Oy:n järjestämän designpaperikilpailun voittajat on valittu. Kilpailu järjestettiin seitsemännen kerran ja siihen saivat osallistua kaikki painotyöt, joissa oli käytetty Map Suomen design- tai erikoispapereita. Yhteensä 65 työtä kilpaili pääpalkinnosta eli opintomatkasta Saksaan.

Tuomaristo oli tyytyväinen kilpailutöiden määrään. Vaikka kiinnostavia, hyviä töitä olikin yllättävän paljon, silti kärki erottui helposti. Materiaaleilla ilmaisu on vaikeaa ja harvassa työssä materiaali antoi lisäarvoa. Kirjoja tuomaristo olisi halunnut nähdä enemmän tässä kilpailussa.

Palkitut työt

1. sija: GSO luonnoskirja
Tilaaja: Taideteollinen korkeakoulu
Suunnittelijat: Mikko Luotonen, Jaakko Pietiläinen, Leena-Kaisa Rosenberg, Anssi Räisänen, Sakke Yrjölä, Lotta Nieminen
Kirjapaino: Lönnberg Print / Saila Jääskeläinen
Sitoja: Lohjan Mestarinkirja Ky / Esko Salonen
Perustelut: Hersyvän tuore ratkaisu – kuin kirja olisi keksitty uudestaan. Riisuttu sidosasu sopii runsaaseen sisältöön, jossa jokainen aukeama on oma yllätyksensä. Kaikki ratkaisut osuivat kohdalleen: formaatti, typografia, paperi ja sidontatapa. Tuomaristossa heräsi usko suomalaisen graafisen suunnittelun tulevaisuuteen. Olisiko tämä jopa Suomen uusi design-veturi? Tuomaristo ehdottaa uusintapainosta ja levitystä maailmalle. Vain tuoksu puuttuu!

2. Sija: Eurovision Song Contest 2007 -painotuotteet
Tilaaja: Yleisradio Oy
Suunnittelija: dog design
Kirjapaino: Salpausselän Kirjapaino / Lahden Painopalvelu Oy
Perustelut: Suomalaiskansalliset kliseet vältetty designissa. Sisältö hallitusti ja viimeistellysti toteutettu, oiva materiaalivalinta raikkaaseen ja leikkisään ilmeeseen. Kaiken kaikkiaan ehjä, hienosti toteutettu kokonaisuus.

3. sija (jaettu sija): TBWAPOINTER ilme/lomakkeisto
Tilaaja: TBWAPOINTER
Suunnittelija: Designtoimisto Tango / Jesper Bange, Vivan Daaboul, Elina Vuorinen, Anna Kuisma
Kirjapaino: Salpausselän Kirjapaino / Lahden Painopalvelu Oy
Perustelut: Toimiva paketti, jossa paperin ominaisuus käytetty hyväksi. Miellyttävä kädessä. Rikas yksiväripainatus, mutta erityisesti folderin preeglaus oli erittäin onnistunut ja poikkeuksellisen laadukas. Lomakkeistoa rikastuttaa 3 eri lomakevaihtoehtoa. Laskutkin tuntuvat saatavilta!

3. sija (jaettu sija): Staden – Kaupunki
Tilaaja: Pentti Sammallahti
Suunnittelija: Pentti Sammallahti, Martti Lundström
Kirjapaino: Erweko Painotuote Oy
Perustelut: Loistavasti toteutettu perinteinen ratkaisu. Klassinen, laadukas työ, jossa ei korjattavaa. Valokuvan painamisen graafista taidetta, jossa kuvien sävyt viilattu loppuun asti. Hienostunut ja tasapainoinen kokonaisuus.

Linkki voittokuviin:
https://aineisto.puristamo.fi/download/map/rgb_jpeg.zip
Lisätietoja www.mapsuomi.fi.

Share: